الطريقه منقوله من الاخت شهيده صاحبة الوصفه
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة جايبالكم طريقتى في عمل شاورما الفراخ كنت عاملاها لاخواتى
واللي اهم حاجه فيها التتبيله انا باستخدم تتبيله سبايسي اللي هيا طباخ في العلبة فعلا رائعه
عامة متستعجلوش حالا مقادير الشاورما وطريقتها هتنزلكم وكمان العيش او الخبز اللي بتتلف فيه
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة جايبالكم طريقتى في عمل شاورما الفراخ كنت عاملاها لاخواتى
واللي اهم حاجه فيها التتبيله انا باستخدم تتبيله سبايسي اللي هيا طباخ في العلبة فعلا رائعه
عامة متستعجلوش حالا مقادير الشاورما وطريقتها هتنزلكم وكمان العيش او الخبز اللي بتتلف فيه
مع ملاحظة انى صورت اللقطات الاخيرة بسرعه لانها كانت بتتخطف خطف
في الاول هنزلكم العيش او الخبز
مكوناته
المقادير
3 اكواب دقيق
ملعقه كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة ملح
بيضة
كوب وربع ماء دافئ للعجين او حتى تمسك العجينة
الطريقة
نضع المكونات الجافه معا
الدقيق والسكر والخميرة ورشه الملح
ونخلطهم
ثم نضيف البيضه
ونعجن بالماء طبعا بايدينا او بالعجان
وده شكلها
ونغطيها ونتركها لتتخمر مش اقل من ساعه
وهنا بعد التخمير
نقسمها كور بعد ما نكون فرشنا تحتها بالدقيق
ونتركها تتخمر 10 دقائق
وبعدين ناخد كورة ونبدا نفرش الدقيق تحتها ونفرد العجين
وهنا اما خدت شكل الخبز واهم شيء ان سمك العجينة يكون رفيع
ونحضر طاسه كبيرة وندهنها بزيت خفيف جدا
ونضع عليها الرغيف
وهنلاقيه بدا ينتفخ
نقلبه عالوجه الاخر حتى يتم سواه
وهكذا حتى تنتهى الكميه واهم شيء كل ما تخلصي واحد تغطيه بكيس نايلون حتى يظل محتفظ برطوبته ومينشفش
للاسف نسيت اصورهم بعد ماخلصتهم
نيجي بقا للشورما نفسها
ملعقه كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
نصف ملعقة صغيرة ملح
بيضة
كوب وربع ماء دافئ للعجين او حتى تمسك العجينة
الطريقة
نضع المكونات الجافه معا
الدقيق والسكر والخميرة ورشه الملح
ونخلطهم
ثم نضيف البيضه
ونعجن بالماء طبعا بايدينا او بالعجان
وده شكلها
ونغطيها ونتركها لتتخمر مش اقل من ساعه
وهنا بعد التخمير
نقسمها كور بعد ما نكون فرشنا تحتها بالدقيق
ونتركها تتخمر 10 دقائق
وبعدين ناخد كورة ونبدا نفرش الدقيق تحتها ونفرد العجين
وهنا اما خدت شكل الخبز واهم شيء ان سمك العجينة يكون رفيع
ونحضر طاسه كبيرة وندهنها بزيت خفيف جدا
ونضع عليها الرغيف
وهنلاقيه بدا ينتفخ
نقلبه عالوجه الاخر حتى يتم سواه
وهكذا حتى تنتهى الكميه واهم شيء كل ما تخلصي واحد تغطيه بكيس نايلون حتى يظل محتفظ برطوبته ومينشفش
للاسف نسيت اصورهم بعد ماخلصتهم
نيجي بقا للشورما نفسها
المقادير
انا بحب الفراخ تكون مسلوقه لان كثرة الامراض في الزمن ه توجب الحرص وفي نفس الوقت باخد بواقي الدجاج المتبقيه بعد اى وجبه
طماطم مقعه وفلفل اخضر وبصل مقطع جوانح
بهارات سبايسى "دى عليها عامل كبير"
زعتر
سماق زبادى
خل
معلش بهارات الفراخ جت زيادة
[size=16]الطريقة
انا بحب الفراخ تكون مسلوقه لان كثرة الامراض في الزمن ه توجب الحرص وفي نفس الوقت باخد بواقي الدجاج المتبقيه بعد اى وجبه
طماطم مقعه وفلفل اخضر وبصل مقطع جوانح
بهارات سبايسى "دى عليها عامل كبير"
زعتر
سماق زبادى
خل
معلش بهارات الفراخ جت زيادة
[size=16]الطريقة
نخلط البهارات مع الزعتر والسماق والزبادى
ونضع عليهم الفراخ
ونتركها في التتبيله لمده 4 ساعات مثلا
وفي الاخر قبل البدء بعملها اضيف الخل
احضر الطاسه واضع فيها البصل
واتركة حتى يدبل
ثم اضيف الفلفل الاخضر
حتى يذبل
ثم اضيف الطماطم
في نفس الوقت اضع في طاسه اخرى الفراخ
واتركها تتشوح وتبدا تحمر
ثم اضيفها للبصل والفلفل والطاطم
واتركها تاخذ غلوتين عالنار واغلق عليها بغطاء واطفى النار
نجيب رغيف العيش ونضع مكونات الشاورما
وتقدم مع بطاطس محمرة "ملحقتش اصورها"
ممكن وضع سلطة طحينة مع الشاورما ولكن طعمها رائع ومش محتاج اى شيء معاها
وده الشكل النهائي للسندوتشات
\
\
\
وبالهنا والعافيه
[/size]ونضع عليهم الفراخ
ونتركها في التتبيله لمده 4 ساعات مثلا
وفي الاخر قبل البدء بعملها اضيف الخل
احضر الطاسه واضع فيها البصل
واتركة حتى يدبل
ثم اضيف الفلفل الاخضر
حتى يذبل
ثم اضيف الطماطم
في نفس الوقت اضع في طاسه اخرى الفراخ
واتركها تتشوح وتبدا تحمر
ثم اضيفها للبصل والفلفل والطاطم
واتركها تاخذ غلوتين عالنار واغلق عليها بغطاء واطفى النار
نجيب رغيف العيش ونضع مكونات الشاورما
وتقدم مع بطاطس محمرة "ملحقتش اصورها"
ممكن وضع سلطة طحينة مع الشاورما ولكن طعمها رائع ومش محتاج اى شيء معاها
وده الشكل النهائي للسندوتشات
\
\
\
وبالهنا والعافيه